Otthon, nyaraló vagy ingatlan befektetés?
Keressen több száz eladó bolgár ingatlan között!

Vevői érdekképviselet

Ingatlan adásvétel esetén, amennyiben az ügylet ingatlanközvetítő bevonásával zajlik, a közvetítő az eladó megbízásából dolgozik, így ingatlanközvetítői jutalékot az eladó fizet. A vevő közvetítői jutalékot nem fizet, a vásárlási folyamatát saját maga felügyeli, bonyolítja.

Tehát az ingatlanközvetítő az eladó megbízottja, aki az eladó érdekeit képviseli.

Vevő, mivel közvetítőt nem bízott meg, minden feladatot saját maga intéz. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a vevő saját nevében, saját magát képviselve ugyanúgy vásárolhat ingatlant belföldön is, külföldön is.

Igen ám, viszont a vevők többsége legfeljebb 4-6 évente találkozik az ingatlanpiaccal. Nem lehet naprakész a jog-, és adószabályokban, nem követheti naprakészen az ingatlanárak változását, a tendenciákat, nem ismerheti fel egyértelműen a megtekintett ingatlanok állapotát, hibáit, vagy előnyeit, a kereslet-kínálat aktuális viszonyait, és nem feltétlenül tud, vagy mer hatékonyan belemenni a lehetséges áralkukba.

Különösen igaz ez más ország ingatlanpiacára, ezért azt is kimondhatjuk, általánosságban, hogy magyar vevő külföldi ingatlanvásárlás esetén a saját biztonsága és gazdaságossága érdekében bízzon meg egy olyan ingatlanközvetítő irodát, aki a kiválasztott országban tevékenykedik, ismerve annak piacát, jogi szabályozásait.

Külföldi ingatlanvásárlás esetén a megbízott ingatlanközvetítő a vevő érdekeit fogja képviselni!

A vevő ingatlanközvetítői díjat fizet az általa megbízott irodának, annak érdekében, hogy az adásvétel lebonyolítása biztonsággal és a lehető legjobb vételi áron, a legkisebb kezdeti és folytatólagos költséggel történjen.

Külföldi ingatlanok vásárlása esetén minden esetben figyelembe kell venni az adott célország helyi sajátosságait, jogi környezetét, az ingatlanszerzés szabályait, előírásait, szerződéskötési feltételeit. Feltétlen meg kell vizsgálni minden, az ingatlan adásvételhez és tulajdonláshoz kötődő járulék-, illeték- és adófizetési kötelezettséget rövid, és hosszútávon egyaránt. Az adott országban egy ingatlan adásvétel lebonyolítása eltér a magyarországi folyamatoktól, így erősen ajánlott, sőt, szükséges egy szakértő irodát megbízni az ügylet lebonyolításával. Befektetésként vásárolt ingatlan esetében a vásárlást megelőzően megtérülési számításokat is végeznünk kell, a várható hozamokat és a vagyongyarapodást is kalkulálnunk kell, összevetve a kiválasztott régió ingatlanpiaci folyamataival, trendjeivel.

A Greale Csoport Vevői Érdekképviselete

  • Igényfelmérés, célmeghatározás
  • Ingatlanok bejárása, kiválasztása
  • Vásárlási folyamat indítása, ajánlattétel, foglalás, jogfelügyelet
  • Ingatlan műszaki felülvizsgálata
  • Törvényességi vizsgálat, pénzügyi felügyelet
  • Ingatlan bejárása, végső ellenőrzés
  • Vásárlási folyamat zárása, átadás-átvétel, fizetési kötelezettségek teljesítése
  • Vásárlást követő lépések, az ingatlan bejelentése, üzemeltetése
  • Másodlagos értékesítési rendelkezésre állás, piacfigyelés