Otthon, nyaraló vagy ingatlan befektetés?
Keressen több száz eladó bolgár ingatlan között!

Pamporovo

A festői Rodope hegység szívében, a Sznezsanka csúcs tövében, 1650 méter magasan fekszik Pamporovo. A távolság Plovdivtól 35 km, Szófiától 260 km. A történelmi feljegyzések szerint Bulgária e vidékén élt a legendás Orfeusz énekes.  

Az üdülőközpont térségében gyakoriak a hóesések, ennek köszönhetően garantált a síelési lehetőség decembertől áprilisig. Gyakran a hóréteg eléri a 2 méteres vastagságot is. Maga az üdülőközpont ideális mind a kezdő, mind a haladó, ill. tapasztalt sízők számára. Tökéletes ez a hely a családi pihenésre, és a barátokkal együtt töltött üdülésre is. A szállodáktól kényelmes buszok szállítják a turistákat a felvonókhoz, ill pályákhoz. A jól kiépített korszerű liftrendszernek köszönhető, hogy még csúcsidőben sem kell időt vesztegetni sorbanállással. A síkölcsönzők több mint ötezer sífelszereléssel várják a Pamporovóba látogatókat.  

A kezdő síelőket 4 enyhén lankás pálya várja, melyek kifejezetten kezdőknek és gyerekeknek lettek kialakítva. A tapasztalt sízőket a Sznezsanka csúcsról indulva hosszú és és izgalmas pályán haladhatnak, míg a profik számára a rövid, gyors, dimbes-dombos Sztenata a leginkább megfelelő pálya. A snowboardosok sem fognak unatkozni, hiszen az extrém sportnak kultusza van Pamporovoban. A snowboard hódolói a számukra kialakított pályákon tökéletesíthetik tudásukat. 

Biztosított a lehetőség a sífutók számára is, hogy gyakorolják kedvenc sportjukat. Kb 25 km számukra kialakított pályát vehetnek igénybe, melyeket mindig tökéletes minőségben találnak. Pamporovo az egyik legalkalmasabb hely a sífutás gyakorlására.